חוק הפלת"ד – תאונת דרכים, מה לעשות ולא לעשות מיד לאחר תאונה?

חוק הפלת”ד – תאונת דרכים, מה לעשות ולא לעשות מיד לאחר תאונה?

חוק הפלת”ד – חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל”ה – 1975, מגדיר כי כל מי שנפגע פיזית בתאונת דרכים, זכותו לקבל פיצויים, גם אם אשם בתאונה, פרט למספר מקרים כגון: אם הנפגע גרם לתאונה בכוונה תחילה, באם הנפגע נהג ברכב ללא רשות, הנפגע נהג ללא רישיון, הוא נעזר ברכב לביצוע פשע או באם הנפגע להג ללא ביטוח חובה או ביטוח חובה שאינו בתוקף.
כדי שניתן יהיה למצות את מירב הזכויות המגיעות לכם בעקבות תאונת דרכים בה נפגעתם, רצוי לדעת מהן הפעולות שצריך לבצע מיד לאחר התאונה וממה כדאי להימנע.
הזעיקו מיד את כוחות החירום – משטרה ומגן דוד תוך ציון מקום התאונה, מספר כלי הרכב שמעורבים בתאונה ומספר הנפגעים. במידה וישנן חלקי אוטו זרוקים, שמן או דלק על הכביש יש להזעיק גם את מכבי האש.
אל תזיזו את הרכב מן המקום – הדבר יסייע למשטרה בקביעת הסיבה לתאונה. וכן, הזזת כלי הרכב כאשר ישנן נפגעים וללא נוכחות המשטרה הינה עבירה פלילית.
אל תזיזו נפגעים מן המקום – אלא אם נשקפת סכנה לחייהם ובכל מקרה, יש להיוועץ בנציגים מטעם כוחות החירום, שכן הזזת נפגעים יכולה לפגוע במצבם.
החליפו פרטים עם כל הנהגים המעורבים בתאונה לשם דיווח לכל הרשויות וחברת הביטוח: שם הנהג, מספר ת”ז, מספר רישיון נהיגה של הנהג (לוודא שהרישיון של הנהג לפי התמונה), כתובת מלאה, מספרי טלפון שלו – פרטי וגם בעבודה.
רשמו את פרטי הביטוח של כל הנהגים שמעורבים בתאונה – ביטוח חובה וביטוח מקיף, מספר הפוליסה ותוקפם.
רשמו את פרטי הרכבים המעורבים בתאונה – מספר רישוי, צבע, סימנים בולטים, סוג הדגם.
תעדו את האירוע עם הפרטים הבאים סמוך ככל הניתן לתאונה: שעת התאונה ומיקום מדויק, איירו את אופן התרחשות האירוע ואת תנאי הדרך – רמזורים, תמרורים, מה היה אופי תנועת הרכבים המעורבים בתאונה וכיוונם.
החליפו פרטים עם עדים- שם, כתובת, טלפון, מספר ת”ז.
במידה ומצלמה זמינה בידכם תעדו את האזור כולו – כולל סימני הכביש שנותרו, מצב רמזורים, מצב כלי הרכב המעורבים, מצב הנפגעים.
התפנו לבית החולים גם אם הפגיעה נראית זניחה – אל תסרבו אם מאשפזים אתכם, נזקים יכולים להחמיר עם הזמן והדבר חשוב על מנת שבית המשפט יוכל לקבוע את זכאותכם לפיצויים תוך בחינת הקשר הסיבתי.
תעדו את כל הטיפולים, הכאבים, החבלות שנגרמו בעקבות התאונה. שמרו קבלות של תרופות שרכשתם, אישורים רפואיים בגין התאונה מן העבודה.
הנפיקו תעודת מעורבות בתאונת דרכים מטעם המשטרה קרוב ככל הניתן לתאונה. הדבר יסייע לכם בהגשת תביעת פיצויים בביטוח לאומי, בעבודה ובחברת הביטוח.
צרו קשר עם עורך דין המתמחה בדיני נזיקין מוקדם ככל הניתן, שכן כדי למצות את הזכויות המגיעות לכם יש לתת להתייחס לכל האספקטים שחוק הפלת”ד שלהלן מתייחס אליהם ויתרה מכך, חשוב גם לעתיד באם יש צורך בחישוב נכות ואי מימוש פוטנציאל עקב התאונה, לבחון האם מדובר על תאונת עבודה והצורך בהגשת תביעת פיצויים בביטוח לאומי ובייחוד אם מדובר בתביעה על בסיס פוליסת אבדן כושר עבודה.
.
שטרייכמן משרד עורכי דין
המשרד שלנו בעל ניסיון רב בתחום נזיקין, נזקי גוף הנגרמים בעקבות תאונות דרכים, תאונות עבודה ואף תאונות אישיות. ייצגנו נזקקים רבים מול חברות ביטוח ומוסדות ממשלתיים, לרבות הביטוח הלאומי ומשרד הביטחון כדי לממש את זכויותיהם. צרו קשר, נשמח לסייע גם לכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן