ידועים בציבור

 זוגות רבים, במדינת ישראל, בוחרים שלא להינשא זה לזו דרך הרבנות. קרי, אינם נישאים כדת משה וישראל ו/או, לא מקיימים טקס נישואין כלשהו. אלא כי, אותם זוגות לא אחת, הנם בוגרי אכזבת פרק א’ והמקיימים מערכת יחסים של פרק ב’, או יותר. בנוסף, שהללו מצויים בקשר רומנטי עם בן/בת הזוג ולעתים אף גרים עמם ילדיהם מפרק א’. בנוסף, חלק מאותם זוגות, מגדלים יחד אף את ילדיהם, הביולוגיים, המשותפים. ובכן, לכאורה יש שיאמרו כי “הכול טוב ויפה”. אולם, לא תמיד כך הינו הדבר. שכן וכידוע, לזוגות הממסדים את יחסיהם באופן רשמי, הרי שניתן להגדירם כזוג נשוי. וזאת, במיוחד במדינת ישראל, כאשר בני זוג נישאים ברבנות. שאזי לכאורה, אין ספק באשר לתוקף הזוגיות הממוסדת בברית הנישואין. וכאמור, לעומתם בני הזוג הידועים בציבור, מצויים בתחום האפור שכן, קשה יותר להגדירם. וכל זאת, כיוון שלא נעשו פעולות רשמיות, אשר מסייעות בהגדרת הקשר ולפחות, מהבחינה המשפטית. ולכן, כאשר אין פעולות הרשומות באופן פורמאלי, הרי שקשה להוכיח את טיב הקשר מבחינה משפטית לצורך העניין. ולפיכך, קיימים חוסר בהירות ואי סדר, בכל אשר נוגע ליחסי הידועים בציבור.

מדוע חשוב להגדיר הקשר?

בני זוג המוגדרים כנשואים, או לפחות כ-“ידועים בציבור”, זכאים להטבות והסדרים שונים. לפיכך ולמשל, לפי חוק הירושה, היה וחלילה נפטר אחד מבני הזוג. הרי שבן זוגו, שנותר בחיים, יורש חצי מרכושו, המיועד לחלוקה כחוק, של המנוח, כולל הבית המהווה את גולת הכותרת בזוגיות. באשר לנקודה זו, הרי לאור ההגדרה הברורה, בדרך כלל, באשר למעמדו של בן הזוג שנותר בחיים כ”אלמן” או אלמנה”. הרי, היה ולא קיימת צוואה בתמונה, אין בנדון שאלה כמעט. ובאופן עקרוני, אותו אלמן או אותה אלמנה מהווים כיורשים העיקריים והראשונים, מבחינת חלוקת הרכוש באמצעות צו קיום ירושתו של המנוח, או המנוחה. כאן המקום לציין, כי אף “ידועים בציבור”, עקרונית, זכאים לרשת את בן הזוג שחלילה הלך לעולמו, כפי שיורשים בני זוג נשואים כדת וכדין. אלא כי וכאמור, הבעיה הינה להוכיח, שהיחסים בין בני הזוג נופלים להגדרה של “ידועים בציבור”.

כיצד נוכיח כי אנו ידועים בציבור?

ובכן, החדשות הטובות הינן, כי קיימת הגדרה משפטית שהממלאים את תנאיה עקרונית, נכנסים בהגדרה של “ידועים בציבור”. עם זאת, מתוך אופיים של יחסי הידועים בציבור, הרי כי חרף קיומה של הגדרה ל”ידועים בציבור”, עדיין קשה ולעתים מאוד, להוכיח כי ההגדרה חלה על בני זוג x, או y. ההגדרה באופן עקרוני וכפי שמופיעה לצורך העניין, לפי כגון בחוק הירושה, הינה “איש ואישה החיים חיי משפחה במשק-בית משותף”. הגדרה זו נראית על פניה אולי כפשוטה. אך, הבקיאים בפסיקה שנכתבה, עקב הגדרה זו בין השאר, יודעים, כי לא אחת, מתחבטים כבוד השופטים, הדנים במקרים השונים, האם מקרה ספציפי נכנס בגדר המושג המשפטי של “ידועים בציבור”, אם לאו. וזאת, כאשר נתקלנו זה מכבר, במקרים די לא ברורים, לפיהם חרף הדרישה העקרונית לחיים תחת קורת גג אחת. הרי, שבמקרים מסוימים, חרף העובדה שבני הזוג הרלוונטיים חיו מספר חודשים מועט באותו הבית. עדיין, בני הזוג הוכרו לצורך העניין שבפסק הדין כידועים בציבור. לעומתם, בני זוג שהתגוררו מספר שנים תחת קורת גג משותפת, לא הוכרו על ידי כבוד בית המשפט כידועים בציבור במקרה רלוונטי אחר. ולמען חידוד הנושא, יצוין כי בן/בת זוג יכולים להיחשב כידועים בציבור בנוגע לעניין מסוים. ואילו, באשר לעניין אחר, יכולים למצוא עצמם בני זוג, כנ”ל, מחוץ להגדרה ולהכרה על כל המשתמע מכך.

פתרון לבני זוג שלא נישאו כדמו"י

ישנם הקוראים את שורות אלה ושואלים עצמם, אוקי אני ובת/בן זוגי לא נישאנו כדת משה וישראל. בהמשך לנ”ל, איננו בטוחים אם נוכר כידועים בציבור. כיצד נבטיח את זכויותינו בקונסטלציה ובסיטואציה המשפטית שנוצרו? ובכן, התשובה לכך וזו על קצה המזלג מתחלקת ל-2. ראשית, בכדי להגן על זכויותיכם, בזמן שהנכם חיים, בשאיפה, חיים ארוכים ויחדיו. הרי, שלשם כך ניתן כפי שמומלץ במקרים רבים לערוך הסכם ממון, אשר יסדיר את אופיים של כגון חלוקת הרכוש ביניכם ועוד נושאים כגון ראיית הילדים וכיו”ב. וזאת והיה, וחלילה תיפרדו ביום מן הימים. באשר לחוק הירושה, הרי שבכדי להגן על זכויותיכם ובכדי שתוכלו להחליט מה יעשה ברכושכם, ביום בו למרבה הצער יסתיימו יחסיכם עקב, חלילה, מותו של אחד מבני הזוג. בשל כך, יש להכין צוואה. אך ורק בעזרת צוואה תוכלו למנוע, את ברירת המחדל של חלוקה הדומה לבני זוג נשואים. או, במידה ובן הזוג לא יוכר פוטנציאלית כ”ידוע בציבור”, הרי בעזרת צוואה תוכלו להבטיח את חלקו כרצונכם בעיזבון.

לכן, היה והנכם מצויים בקשר שאינו ממוסד ו/או, שהינכם מעוניינים להסדיר את זכויותיכם למול בן/בת הזוג אם כמאורסים, נשואים, ידועים בציבור, או בכל סטטוס משפטי אחר. אל תהססו ופנו עוד היום אל משרדנו. אנו בעלי ההכשרה והמומחיות בכל הנוגע, בין היתר וכגון, להסכמי ממון ו/או הכנת צוואות, אשר יתאימו לכם ולצרכיכם האישיים וזאת, כתפירת חליפה במיוחד עבורכם. בתקווה ש”חליפה” זו תיוותר “בארון הבגדים” אך בימים קרים, אם חלילה יבואו, לפחות תוכלו להתנחם בחומה המשמעותי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן