רשלנות רפואית בתחום האונקולוגי

בעבר זו היתה המחלה “ההיא”, זו שלא מדברים עליה, אולם כולם מכירים אותה. המדובר כמובן, על מחלת “הסרטן”. בהמשך לזאת, הרי כלל ידוע הינו, כי אבחון מוקדם של המחלה ובמיוחד בסוגים מסוימים של הסרטן, ניתן לטפל ביעילות גבוה הרבה יותר במחלה ובקצב התפשטותה, אם בכלל. המשמעות, של עובדה זו הינה, כי גילוי נכון ומוקדם של המחלה, עשוי לחסוך מהחולה סבל רב בהמשך, שלא לומר ולמותר לציין, להציל את חיי החולה ממש. או לפחות, להעריך את תכלת ואיכות חייו של החולה, בתקופה ארוכה. וזאת, כמובן אף ביחס לזו, אשר הייתה נותרת לו, היה ולא אובחן קיומה של המחלה בזמן.

מי אחראי על אבחון המחלה?

ראשית, על כל אדם לקחת אחריות על חייו ועל בריאותו. כלומר, יש לגשת לבדיקות אחת לתקופה ולבצע בדיקות, מיוחדות, לגילוי חלילה של גידול סרטני. וכל זאת, קל וחומר היה וישנו רקע במשפחה, של המחלה מסוג זה או אחר של סרטן, חלילה, ו/או היה והנכם חשים כאבים או שמשהו אינו כשורה, כגון גוש בשד וכיו”ב. מרגע שפעלתם והלכתם להיבדק, אזי בעצם עיקר האחריות על אבחון חלילה של המחלה, אך בשלביה המוקדמים, חלים על רופא המשפחה. על הרופא בקופת החולים, לשלב בין הידע הרפואי שלו, ניסיונו, יכולת האבחון שלו, המידע על מצבו הרפואי של המטופל, כולל זה הרלוונטי הקיים במשפחתו של המטופל. וכן, תדירות תלונות המטופל ואופיין. שאזי, בחברו כגון כל הפרמטרים הנ”ל, על רופא משפחה סביר, להגיע למסקנה, האם לשלוח את המטופל לבדיקה. והיה וכן, לאיזה סוג של בדיקה. בנוסף ולפי הפסיקה, על רופא המשפחה, לוודא כי האבחון ממשיך ומתנהל כראוי.

כיצד אזהה רשלנות רפואית אונקולוגית?

נשאלת השאלה, כיצד ניתן לדעת כי אדם x, נפל קורבן לרשלנות רפואית בתחום האונקולוגיה ואבחון לקוי של מחלת הסרטן? ובכן, עקרונית המדובר בשאלה משפטית, ולפיכך לרוב, אדם שאינו משפטן, קרי עו”ד מומחה, יתקשה לענות עליה. וכל זאת שכן, תחום זה של אבחון אונקולוגי, קרי גילוי נכון ובזמן של מחלת הסרטן, מהווה תחום מורכב ביותר. ולכן, על אחת כמה וכמה, דורש התחום, התערבותו של מומחה בתחום הנזיקין בכלל ותחום זה של רשלנות רפואית בתחום האונקולוגיה, בפרט. על העו”ד המומחה, לחוות את דעתו המשפטית ולהעריך את סיכויי התביעה. זאת שכן, בתחום זה לא אחת המדובר בפיצויים בסכומים משמעותיים ביותר. שכן, אופי הנזק שנגרם כתוצאה מאבחון לקוי, שביצוע נכון שלו מהווה את ההבדל בין חיים טובים ובעלי איכות, לבין, סבל ודעיכה עד כדי מוות.

מקרה רלוונטי מהפסיקה...

כאמור, תחום זה של אבחון מחלות הסרטן ובכלל כל נושא זה של המחלות האונקולוגיות, מהווה תחום הטומן בחובו סיפורים קשים ביותר. וזאת כאשר, מה שהופך את אותם סיפורים לקשים אף יותר, הינה עצם העובדה, כי ניתן היה לשנות הכול ולהציל אף חיי אדם, וזאת אם רק היה נעשה מה שסביר וצריך שייעשה. סיפור כנ”ל, בדיוק ארע בשנים האחרונות, לבני זוג נשואים להם בנות משותפות, כאשר האישה המצויה בקבוצת סיכון לחלות בסרטן השד, ניגשה לבדיקת ממוגרפיה. אלא כי, בבדיקת הממוגרפיה שעברה האישה, יצאה הבדיקה תקינה. אך, כפי שהתברר לאחר מכן, “בדיקה תקינה בטעות”, וזאת חרף העובדה שלאישה נוצר מצב של “שד סמיך”. קרי, במילים אחרות, במקרה של “שד סמיך” יתכן, ובבדיקה כגון זו שעברה האישה, יעלם מעיני הרופאים הרדיולוגים עצם קיומו של גוש,. כזה, שגילוי מוקדם שלו, יכול לשנות את כל התמונה. לאור הרקע המשפחתי של האישה, הרי שההתוויה הרפואית הנוהגת, כאשר ישנה אף אינדיקציה של “שד סמיך”, הינה הפניית המטופלת מיד לצילום אולטרסאונד. אך, למרבה הצער דבר זה לא נעשה. לאחר מעל שנה, חשה האישה בכאבים בשד וגילתה שם גוש. אולם, למרבה הצער וכפי שהתגלה בהמשך לכך, היה זה מכבר מאוחר מדי. ולאחר תקופה של דעיכה עצובה וכואבת, נפטרה האישה, כאשר הינה מותירה אחריה בעל אלמן ובנות יתומות. הבעל האלמן הגיש תביעה לפיצויים בעילה של רשלנות רפואית באבחון שגוי ומאוחר, של הסרטן, בגובה של 2.5 מיליון ₪. אולם, דבר זה כבר לא ישיב לו את אשתו, אשר נפטרה בשל טעות אנוש רשלנית, כזו שאסור שתקרה. לפיכך, היה ונראה לכם כי אתם או מי מבני משפחתכם או הקרובים לכם, חלילה נפלתם קורבן לרשלנות רפואית בתחום האונקולוגיה, אל תיוותרו לבד למול מערכת בית החולים המשומנת והגדולה! פנו עוד היום למשרדנו ונדאג ללוות אתכם, לייעץ ולהעריך ראשית את סיכוייכם לקבלת הפיצויים שמגיעים לנפגעים מרשלנות רפואית כגון זו. דעו, כי היה ואכן ארעה רשלנות באבחון אופי הסרטן, או בעיכוב באבחונו, עליכם למהר ולהתייעץ עם מומחה כיוון שלעתים, הזמן הינו קריטי בכל הנוגע לטיפול המשפטי, בסוגיה.

דילוג לתוכן