תאונות במקומות ציבוריים

תאונות במקומות ציבוריים, מהוות תחום שלו ייחוד משלו בהשוואה לסוגי תאונות אחרות, כגון תאונות דרכים, תאונות עבודה וכיו”ב. בטרם נתאר בקליפת אגוז, את הדברים שכדאי לדעת בנושא זה, של תאונות במקומות ציבוריים. יודגש ויובהר, כי בשל סוגיהם השונים של התאונות השונות. וכמו כן, בשל מורכבותם של למשל תאונות במקומות ציבוריים ומהבחינה המשפטית לצורך העניין. הרי, כפי שתנהגו בכל מקרה של דיני נפשות. אף כאן, היה וחלילה נפגעתם בתאונה, ברחוב, בקניון, בסופר וכיו”ב, אל תהססו לפנות אל עו”ד מומחה.

ובכן ובהמשך לנזכר לעיל, הרי שייחודן של התאונות במקומות ציבוריים, הינו זהותם של האחראים שהינם לרוב, רשויות מקומיות, בעל חנות, בעל הבניין וכיו”ב. בנוסף, ובניגוד למשל לנושא של תאונות דרכים לפי חוק הפלת”ד, קרי חוק הנפגעים בתאונות דרכים. הרי, שכאן זהות הפוגע, קרי המעוול, חשובה. וכמו כן חשובה, העובדה, האם מהבחינה המשפטית אותו מעוול התרשל, או אשם בצורה זו או אחרת.

ובמה הדברים אמורים...

כאמור, בכדי לזכות בפיצוי, בהתאם לחומרת הנזק שחלילה נוצר, הרי שנדרשת הוכחה כי הגורם הממונה על השטח בו נפגעתם, הינו גם אחראי מהבחינה המשפטית. בנוסף, יש להוכיח קשר סיבתי בין הפגיעה ממנה הנכם סובלים, לבין המפגע כגון, בור, שלולית, כתם שמן וכיו”ב. במילים אחרות, יש למצוא אשם, לפחות לפי הדין האזרחי, כגון שהתרשל או הפר הוראה שבחוק, קרי “הפרת חובה חקוקה”. לאחר מכן, יש לקשר בין אותו אחראי אשם, לבין המפגע, שנוצר באחריותו, לבין הנזק ממנו הנכם סובלים, שעלול להתבטא בנכות, לעתים, באחוזים בגובה משמעותי.

כיצד נוכיח זכאות לפיצויים?

כאמור, לא מומלץ להתמודד לבדכם עם תביעה ברשלנות עקב פגיעה, לצורך העניין, מתאונה במקום ציבורי. עורך הדין, אליו תפנו, ינחה אתכם בדיוק בפעולות שעליכם לבצע וייקח את “האחריות והמושכות”, בכל הנוגע לניהול התביעה. עם זאת, וודאי הנכם סקרנים כיצד יש לפעול בכל זאת… ובכן, להלן מספר עצות עיקריות, על קצה המזלג, כיצד יש להתנהל מהבחינה הראייתית, בכל הנוגע להתמודדות עם תאונה במקום ציבורי.

ראשית, מילת המפתח הינה ראיות, ראיות ושוב ראיות. לכן, יש לתעד את מקום התאונה, קרי מקום המפגע, שגרם כאמור לנזק. כיום, ברשות כל אחד מעמנו, יש בנמצא לפחות מכשיר טלפון סלולרי אחד, המנפק תמונות ברמה מספיק גבוהה. לכן, יש לצלם את אזור התאונה בהקשר למפגע עצמו. כך שניתן יהא לזהות, כי המפגע נמצא במקום x עליו אחראי y. בנוסף, יש להוסיף ולנסות להשיג ראיות והוכחות לקרות התאונה, מיקומה והאשם הטמון במפגע. וזאת, אם על ידי, לקיחת פרטים מהעדים השונים, שחזו בתאונה ממקור ראשון. בנוסף יש לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי. וכל זאת, הן בכדי לטפל בעצמכם וכן, בפן הראייתי, קרי שיהיו בנמצא רישומים של הנזק ותיאור קורות התאונה והפגיעה לפני הצוות הרפואי. כל ההוכחות, קרי ראיות כנ”ל ושתאספו בכלל מבעוד מועד מהווה חלקים, המצטרפים לתמונת הפאזל השלמה כמה שניתן, אשר תתמוך בגרסתכם ושבזכותה תוכלו לא אחת לזכות בסכום פיצוי ראוי בגין הנזק של נרם לכם.

מקרה רלוונטי מהפסיקה...

במקרה קשה שארע בשנים האחרונות, פסק כבוד בית המשפט המחוזי, פיצוי של יותר מ-2.8 מיליון ₪, בגין פגיעתה של ילדה בתאונה במקום ציבורי. הפיצוי ניתן לילדה, כאמור, אשר נפגעה מנרות במקדש דרוזי פתוח. הילדה שהינה בת 7 בסה”כ, פשוט נשרפה כתוצאה ממגע עם הנרות שהונחו באופן רשלני, כפי שנקבע בפסק הדין. שכן, לפי כבוד בית המשפט, היה על המועצה המקומית לצפות, שללא פיקוח על אותם נרות, עלולים להיכנס אל המקדש ילדים, לצורך העניין ,כגון התובעת ולהיפגע בדיוק כפי שנפגעה אותה ילדה קטנה. ולכן, נפסק הפיצוי כנ”ל בסכום של מעל ל-2.8 מיליון ₪ לטובת הילדה הנפגעת.

לכן וכאמור, היה ונפגעתם מתאונה במקום ציבורי, אל תתמודדו לבד עם הנושא המהווה דיני נפשות של ממש. אל תהססו, ופנו עוד היום אל משרדנו. אנו נשמח לסייע לכם, בדרכיכם אל מיצוי מלא של זכויותיכם, כגון פיצוי ראוי עקב הנזק, שלמרבה הצער נגרם זה מכבר.

דילוג לתוכן