רשלנות רפואית ניתוחים קוסמטיים

ניתוחים קוסמטיים, הינם לרוב כשמם הם, ניתוחים אשר מטרתם לשפר מראה חיצוני של אדם זה או אחר, ובין היתר לשפר את הרגשתו, ביטחונו העצמי, שלא לומר מצבו הנפשי. עם זאת ראוי לזכור, כי המדובר בניתוחים לכל דבר ועניין. זאת שכן, המדובר בהליכים פולשניים, שלא אחת מבוצעים בהרדמה מלאה, וזאת על כל ההשלכות והסיכונים שבדבר. ולכן, מטבע הדברים, הרי שאנו נתקלים לא אחת במקרים של ניתוחים, אשר אינם השיגו את המטרה המיוחלת, שלא לומר השיגו תוצאה הפוכה, קרי גרמו לנזק במראה החיצוני של המנותח/ת, או אף לעתים לנזק בריאותי. וכל זאת ולעתים, כולל נזקים נפשיים אשר מהווים פגיעות חמורות וקשות, לעתים, הרבה יותר מפגיעות גוף או פיזיות. ואם לא די בכך, הרי הניתוחים הקוסמטיים, בהיותם בעלי אופי אלקטיבי, קרי שאינם מחויבי המציאות או משאינם דחופים. הרי, שקיימת אחריות גדולה משמעותית, על הרופאים המנתחים הקוסמטיים. וכל זאת, כולל מבחינת סיפוק מידע חיוני ורלוונטי למטופל/ת, טרם הניתוח וקבלת הסכמתם מדעת. וזאת, כפי שיפורט בהמשך. ובנוסף, בתי המשפט מחילים אחריות, אף כמובן מהבחינה המקצועית. קרי, כי על הצוות הרפואי כגון הרופא המנתח, הרופא המרדים וכיו”ב, להעניק טיפול העומד בסטנדרטיים הרפואיים המקובלים. וזאת כאשר, אותו צוות רפואי איש איש ורמתו ובמיוחד בעלי המעמד הגבוה, יחסית, בצוות הרפואי כגון הרופאים. על הצוות הרפואי לנהוג ולהתנהל, כפי שמצופה מרופא מנתח סביר, או רופא מרדים סביר ונבון לצורך העניין.

קבלת הסכמה מדעת של המטופלים

אם כן, אחת החובות העיקריות, החלות על רופא מנתח קוסמטי, הינה קבלת הסכמתם של המטופלים המיועדים מדעת לטיפול. ויוסבר, על הרופא המנתח, לציין בפירוש, את הסיכונים הכרוכים בניתוח, אותו מבקש לעבור המטופל. כמו כן, על הרופא המנתח ליידע את מטופליו הפוטנציאליים, בדבר אפשרות נוספת הידועה בספרות המקצועית ובעולם הרפואה, בדבר הגעה לתוצאה הקוסמטית, בהליך פחות מסוכן או פחות פולשני. ולכל הפחות, חשוב שתהא זו בחירתו כמה שניתן של המטופל. כך, בהבינו כמה שנדרש וניתן את התמונה, כולל הצדדים הפחות יפים בה, יוכל המטופל להחליט באופן מושכל ומדעת, האם הינו מעוניין לעבור את הניתוח הקוסמטי אם לאו. כאמור, בכל הנוגע לעולם זה של הניתוחים הקוסמטיים, חלה חובה גדולה יותר על הרופאים לשמור על האוטונומיה של מטופליהם.

לא קיבלתי הסברים כנ"ל וכנדרש...

היה ורופא מנתח קוסמטי, לצורך העניין, מנע ממטופלו או מטופלת שלו מידע אשר היה מסייע בידם, לקבל החלטה מושכלת ומדעת בדבר מעבר את הניתוח הקוסמטי אם לאו. הרי, שניתן לתבוע את אותו רופא בעילה נפרדת של פגיעה באוטונומיה, של המטופל. שכן, הדבר דומה לכפיית הטיפול על המטופל, חסר המידע המספק. וזאת, כאשר תכנית הטיפול היחידה לכאורה “מוכתבת” בעצם למנותח, אשר אינו מודע לכלל הסיכונים והאופציות, שזכותו לדעת, שעומדות לרשותו.

 

מקרה רלוונטי מהפסיקה...

במקרה שהוכרע ממש לאחרונה, על ידי כבוד בית המשפט השלום, טענה אישה שעברה ניתוח קוסמטי משולב, כולל פילינג בלייזר. כי עקב כישלון הניתוח הנ”ל נגרמו לה נזקים קשים, כגון צלקות ואסימטריה. לכן, תבעה האישה פיצוי בסך של 6 מיליון ₪. כבוד בית המשפט, פסק עבור אותה אישה, סכום פיצוי בסך של 395,000 ₪ בגין פגיעה באוטונומיה שלה, כאב וסבל, אובדן השתכרות והוצאותיה הרפואיות. בנוסף, פסק כבוד בית המשפט כי הרופא הנתבע יישא בהוצאות המשפט של התובעת, כולל שכ”ט עו”ד והוצאות המומחים והעדים, בסך של 23.4% מהפיצוי שנפסק לעיל.

לכן, היה ונגרם לכם נזק כתוצאה מניתוח קוסמטי שעברתם, פנו עוד היום למשרדנו בכדי שאנו נקבע האם מדובר ברשלנות. שאזי במקרה שכזה, מגיעים לכם פיצויים מהגורמים הרשלנים והמעוולים. כאשר כמו כן, נעריך את סיכויי התביעה שלכם, בכדי לסבר א האוזן ולעשות לכם סדר בכאוס אליו נקלעתם. זכרו, כי לא כל נזק שנגרם לכם אף כתוצאה מניתוח קוסמטי, שהנכם משוכנעים כי מבצעיו אשמים. לא כל נזק שכזה מהווה רשלנות. לכן, אל תתמודדו לבד ותנו לנו לסייע לכם, בזירה אותה אנו מכירים מלפני ולפנים.

דילוג לתוכן