חלוקת רכוש

גירושין, הינם אף פעם לא תהליך נעים. אחד הדברים המרכזיים, אשר הופך את הליך הגירושין למלא יצרים וכעסים, הינו הנושא של ההתארגנות לקראת היום שאחרי. ומטבע הדברים, הרי שברגע שקיימים כעסים וההליך נעשה בוויכוח, מדון ושנאה. הרי, שכל צד לרוב יהיה מעוניין “לנצח” את הצד השני. ולפיכך, להעביר לרשותו כמה שיותר נכסים, זכויות וכן ולא אחת להשיג הסכם ראייה נרחב, כמה שניתן, עם הילדים המשותפים העומדים בתווך.

במאמר זה, נעסוק באחד הנושאים העיקריים, אשר לגביהם מתנהלים ויכוחים בזמן הליכי גירושין. המדובר כמובן, בחלוקת הרכוש בין בני הזוג המתגרשים, או הידועים בציבור הנפרדים.

איזה חוק חל על החלוקה?

נושא זה של חלוקת רכוש, בין בני זוג הנפרדים, מעוגן בחוק יחסי ממון. קרי, בני זוג אשר נישאו לאחר תחילת שנת 1974, או ידועים בציבור אשר חיו יחד בתקופה כנ”ל. הרי, שעל אותם זוגות כאמור, חל חוק יחסי ממון המחיל דוקטרינה של איזון משאבים. קרי, כל הנכסים שנצברו במהלך הנישואין במאמץ משותף של שני בני הזוג. הרי, שיש לחלקם בין השניים. באשר לכך, אין כל כך משמעות למי רשום כבעלי הנכס, האם בן הזוג עבד או לא עבד ולכן, היה בבית עם הילדים וכיו”ב. שכן, הפרט שקובע הינו האם הנכסים נוצרו בזמן הנישואין ובמאמץ משותף של בני הזוג. לדוגמה, אף במצב שבן זוג, הגבר לצורך העניין יצא לעבוד והצליח בעסקיו והרוויח כסף רב. הרי, שאותו בן זוג הגבר, יכול היה להצליח בעסקיו ולהקדיש להם את זמנו וזאת, בזכות אשתו אשר טיפלה בינתיים בבית ובילדים. ולכן, בלעדיה לא היה מצליח אותו בן זוג להגיע להישגים, אותם אפשרה האישה. וזאת, אף שלא יצאה לעבוד.

כאן המקום לציין, כי לעתים ומן הצדק הרי שבמקרה כגון הנ”ל, החלוקה יתכן ותהא יותר לטובת הגבר. וזאת, לצורך הדוגמה. שכן, בית המשפט יתחשב במה שנקרה נכסי קריירה ומוניטין. כך, שנכסים אישיים כגון כשרונו האישי של בן הזוג המוניטין שנבנה, אולי בזכותו וכיו”ב. הרי, שאת הנ”ל ניתן לכמת בכסף. ולפיכך, נכסי קריירה אלו ייוותרו בידיו של בן הזוג הגבר.

מהו הפתרון המומלץ?

ובכן ובכדי להימנע מוויכוחים, אשר יתגלעו חלילה ביום הפרידה ובתקווה שלא יגיע. הרי, שמניסיון של שנים ארוכות הפתרון הטוב ביותר בנושא זה של וויכוחים על רכוש, הינו עריכת הסכם ממון. וזאת, בתחילת הקשר של הידועים בציבור, או בתחילת הנישואין. כאן המקום לציין, שבאמצעות הסכם ממון ניתן להסדיר אף את הנושא של משמורת הילדים. ובנוסף, כל נושא אשר ניתן לצפות אותו. שכן, הסכם הממון הינו צופה פני עתיד. וכך, במקום שאתם בני הזוג תביטו אל העתיד בדאגה. הרי, שהסכם הממון עושה זאת במקומכם ועבורכם. כך, שכל אשר נותר הינו ליהנות מהקשר והזוגיות. וכן, להיות שקטים ורגועים, כיוון שגם הרע ביותר חלילה ויגיע הינו מסודר. בנוסף, הרי שעדיף להסכים על חלוקת הרכוש ומשמורת הילדים וכיו”ב. וזאת בזמן, שהיחסים טובים עדיין והינם חפים מיצרי נקמה, אשר בוודאי אינם מועילים לא לאינטרסים של שני הצדדים. ובוודאי, שלא תורמים לילדיכם המשותפים שעומדים בתווך ונפגעים, כידוע, יותר מכל המעורבים בהליך הפרידה.

ולסיום נקודה זו, רק יצוין, כי את הסכם הממון יש לערוך באופן מקצועי והמשקף את השמירה על האינטרסים של שני הצדדים. וכן, וכמובן של הילדים המשותפים. לאחר שנוצרה הסכמה בין הצדדים, אזי עורך הדין יעבירו אל הערכאה המשפטית הרלוונטית. קרי, בית המשפט לענייני משפחה, או בית הדין הרבני. וזאת, בכדי שאותו הסכם ממון יקבל תוקף של פסק דין.

לכן, היה והנכם מתכננים להינשא, חיים בזוגיות כידועים בציבור, לפני פרק ב’ וכיו”ב. פנו עוד היום אל משרדנו ואנו נסייע בעבורכם, ראשית להפחית את מפלס החרדות והדאגה ושנית, נערוך עבורכם הסכם ממון אשר צופה פני עתיד ומרגיע בהווה. שכן, אין חכם כבעל ניסיון ובמשרדנו ניסיון רב בכל הנושא של דיני המשפחה והגירושין מחד וכן, הסכמי הממון מאידך. ולכן, ולפי ניסיוננו וניסיונם של רובם המכריע של המומחים בתחום. הרי שמומלץ ביותר, להכין הסכם ממון מבעוד מועד הדואג פני עתיד במקום שתקלעו לדאגות אמתיות בעתיד שחלילה הפך להווה בעייתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן